pondělí 26. května 2014

Když ujedete od nehody...

Vystřídal jsem na Palmovce ve 14:01 svojí linku 16 a vyrazil na Lehovec. Dojel jsem za zastávku Kbelská, když se stala přede mnou nehoda osobního auta a tramvaje ev. č. 9079 na lince 25. Řidič auta při odbočování vlevo nedal přednost souběžně jedoucí tramvaji a ta ho smetla, ještě k tomu zde není dovolenou odbočovat vlevo a často tam stojí policie a vybírá "všimné". Mladík pak ovšem ničeho nečekal, naskočil do svého zničeného oře a odjel.
Řidič z linky 25 po ohlášení nehody dispečinku se vracel na místo střetu a rozhlížel se, kde najde druhého účastníka? Našel jen paní, které odpadávající trosky z modré felicie poškodili její vůz Opel. Zastavili u nás příslušníci PČR a ptali se, jestli tu jde o nehodu. Řekli jsme jim, že ten čičmunda ujel, jen se zeptali na barvu a značku auta a kam asi jelo a vydali se hledat. Jenže po něm zůstala kaluž z chladící nádrže. No rozhodně nemohl dojet daleko, bez chlazení nejede ani tank. Mezitím projíždělo okolo spoustu aut a lidé se zastavovali a dívali se, co se tu vlastně stalo.
a




Chtěli jsme s kolegou trochu odklidit trosky zničeného auta a ejhle, copak to kolega nenašel ležící na vozovce? Následoval hurónský smích přihlížejících lidí. Tak příště, až budete třeba chtít ujet od nehody, nezapomeňte tu nejdůležitější část, co je potřeba k identifikaci!


Žádné komentáře:

Okomentovat