pátek 10. července 2015

Důležitá linka 6

Protože probíhá výluka v úseku Bruselská - Otakarova, je linka 6 vedena po úplně nové trase, než jezdí v pravidelném jízdním řádu. Měl jsem tu čest ji jednu sobotu mít a zjistil jsem, že právě o víkendu, je to linka, která celou cestu "dýchá" na záda jiným.
Linka 6 v centru nahrazuje zrušenou linku 14, která ale jede v trochu jiné trase a za linkou 24 jede minutu jen z Lazarské na Masarykovo nádraží, takže vlastně jen přes centrum. Ovšem šestka jede za 24 už od Vršovic, takže docela dlouhou dobu a 24 vyzobává všechny cestující jedoucí do centra a proto jsem jezdil celý den prakticky prázdný. Přes celé centrum jedou linky 3, 24 a 6 těsně za sebou a jen vinou semaforů na Karlově náměstí, které pustí jen jednu tramvaj za víc jak minutu se nabírá nepříjemné zpoždění. Když už se za Masarykovým nádražím konečně rozjedou, mojí 6 předjíždí linka 8 od Karlína, která má dle jízdního řádu být na Náměstí Republiky v úplně stejnou minutu. Takže šestka neveze nikoho ani z Nám. Republiky do Holešovic, protože to opět oddře osmička. Taktéž sólo, taktéž narvané. Když se protlačím přes Revoluční ulici na Štefánikův most, předjede nás 17 jedoucí na Výstaviště. Kdy vlastně mám vézt nějaké lidi?
Linky 3, 6 a 24 jedou z Albertova až na Masaryčku 1 minutu za sebou.
Tyto dvě linky (6 a 24) se taktéž potkávají na stejné konečné ve Stromovce u Výstaviště Holešovice, kde končí na stejné koleji. Akorát 24 jezdí okolo Holešovic ten delší objezd přes tržnici a Vltavskou a 6 jezdí rovnou z výstaviště vpravo na Strossmayerovo náměstí.


Cestou zpět za Divadlem Na Fidlovačce směrem do Vršovic nabíráme velké zpoždění v koloně aut, která jsou převedená na koleje kvůli rekonstrukci v následující křižovatce. Je prostě nemožné ta světla vypnout, ikdyž z jednoho směru je Bělěhradská ulice úplně uzavřena.
Zpoždění na semaforu, který by mohl být vypnutý.
Když si uvědomím, že ve velmi podobné trase měla jezdit změněná linka 18, kterou přes Václavské náměstí, Náměstí Republiky na Výstaviště plánoval ROPID upravit po otevření nového úseku metra A k Nemocnici Motol, tak jsem rád, že z tohoto plánu snad upustil, protože nevím, které cestující by si tato linka našla, kdyžby jízdní řád zůstal ve stejném stylu jako dnes, tedy minutu za jinými linkami, jež jedou v úplně stejné trase a cestující nemají důvod čekat na další tramvaj.
Klasická konečná na Kubáni lince 6 zůstala.
Kudy jede výluková linka 6?



Žádné komentáře:

Okomentovat