středa 3. prosince 2008

Tři Tramvajácké Tlachy

Když se sejde parta tramvajáků není nouze o vtipné historky, tři z nich bych vám rád převyprávěl ve stručném znění.

1. Příběh

Padající listí na kolejích šíleně klouže. Kola se protáčejí, nemají vůbec žádný styk s kolejemi. Jsou v Praze vyhlášená místa : od Kulaťáku na Podbabu a Korunní ulice. Tam se právě jedna řidička se svojí šestnáctkou takový den ocitla. Na tachometru 80km/h, tramvaj řve, jenže se ani nepohne. Tak se ozve zaklepání na dveře kabiny. Tam cestující a povídá : "nemohla by jste už pustit tu ruční brzdu aby jsme se rozjeli?!?" (pro laiky, tramvaj nemá ruční brzdu).

2. Příběh

Některé zastávky nejsou dostatečně uzpůsobeny pro pohodlný přestup a proto například Stejskalova do centra je nepřijemná. Proč? Obrubník zastávky je umístěn moc daleko od tramvaje. Lidé musí udělat velký krok (odhadl bych to i na 1 metr) často tam zapadají kočárky Takže se i stalo, že nastupoval cestující a přes celou tramvaj řve : "Ten deb*l neumí zastavit ani u obrubníku!" (asi tam ty koleje dojdu osobně přestavit!).

3. Příběh

Onehdy se stala nějaká mimořádná událost na Národní Třídě a stála tam již slušná kolona tramvají. K jedné 18 se přibelhá stará babička a povídá : "pane řidiči, mohl by jste to prosím objet, aby jsme stihla na Národním Divadle přestup na 17?"

Žádné komentáře:

Okomentovat