úterý 22. prosince 2015

Vysmívajícíse semafor

Věřte nebo ne, ale i semafor se vám umí pořádně vysmát do očí. Když takhle čekáte, až padne tramvaji signál "Volno" na mnoha křižovatkách máme takové pomocné návěstidlo, které se rozbliká a dá nám vědět, že už se můžeme připravit. Pravda, není to přímo to volno, že můžeme jet, ale kdo z vás by se už pomalu nerozjížděl? Zvlášť, když stokrát před tím jste projeli naprosto bez jakýchkoliv zádrhelů. Jenže...

...to bysme asi nesměli být v Praze s jejími vychytkávami. Třeba takové semafory na Palackého náměstí milujeme všichni. Přitom je to moderní křižovatka z roku 2007.

Chtěl bych vám předvést záběry z křižovatky Prašný most, která je stará pár měsíců, přesto se už nesmazatelně zapsala do paměti řidičů tramvají. Její neutuchající nutkání neustále pouštět tramvaje odbočující z či na Vítězné náměstí je pověstné. Tramvaj např. na lince 8 kolikrát ještě stojí v zastávce dole na "Kulaťáku" a vy už stojíte se svojí 25 v zastávce Prašný most. Přesto máte téměř jistotu, že vás ta 8 předjede. V poslední době, po otevření tunelového komplexu Blanka, má další novou funkci, která potěší každého řidiče tramvaje. Nekonečně dlouho blikající výzva, že se blíží signál "Volno". Přitom právě tam jakékoliv popojíždění blíže ke křižovatce nepřichází vůbec v úvahu, protože bych blokoval průjezd protijedoucí tramvaje.

A tak jsem byl na Hradčanské zpožděn asi o 50 vteřin a než to tuhle křižovatku přestalo bavit, neustále mi ukazovat prostředníček, tak jsem na Prašném mostě byl o 3 minuty pozdě:

Žádné komentáře:

Okomentovat