pondělí 29. ledna 2018

Přejezd Bulovka

6. ledna 2018 začala velká rekonstrukce Zenklovy ulice a tramvaje se sem mají vrátit až v červnu. V úseku mezi Bulovkou a Sídlištěm Ďáblice byla zavedena linka 30.

Není to poprvé, co je na tomto místě postaven přejezd. Také jsem o tom psal na blogu: Přejezd Vosmíkových. Před necelými 7 lety, v dubnu 2011, byla zavedena linka 30 jedoucí k Vozovně Kobylisy a dokonce byla povolena jízda na zadní pantograf! To bohužel letos (z nějakého neznámého důvodu) není.
Vůz 9053 za přejezdem u Bulovky.
Zpět do roku 2018. Nejen, že není povolena jízda na zadní pantograf, konečná zastávka je v Ďáblicích, ale linka také jezdí ve zvláštním zkráceném špičkovém 6 minutovém intervalu (běžně je 8 minut). Všechna pořadí jsou obsluhovaná nízkopodlažními obousměrnými vozy KT8N, jenž jsou deponovány ve vozovně Kobylisy. Pro údržbu v domovském Hloubětíně jsou připravená i tzv. "přejezdová" pořadí, které ráno vyjedou z jedné vozovny a v noci zatahují do té druhé.

Jízdní řád linky 30, přejezdového pořadí, které ráno vyjede z Kobylis a večer zatáhne do Hloubětína.
Vlepka k výluce.
Na vnější koleji obratiště Sídliště Ďáblice se čerpají BP, střední kolejí se předjíždí.
Vzhledem k vyhnanství depa Hloubětín, kdy všechny tramvaje stojí celou noc na dvoře, se těch pár vozů schovaných v Kobylisích má asi lépe.

Linka 3 je z Palmovky vedena jako linka 31 na Spojovací. Linka 10 je úplně zrušena a její spoje jsou převedeny na posílenou linku 16 a ukončeny na Nádraží Vysočany.




Video #1: 1 kolo na lince 30



Video #2: Zatažení z Ďáblic zkratkou přes Holešovice a Karlín

Žádné komentáře:

Okomentovat