sobota 9. června 2012

Tramvajolanovka na Letné

Když byla výluka u Bulovky v dubnu 2011, tak jezdila krátká výluková linka 30 jen mezi Bulovkou a Vozovnou Kobylisy. Tuhle linku jsme nazvali Výtah. Co se ale nyní přes léto děje na Letné (další etapa tunelu Blanka), to už je normální lanovka. Jeden vůz. Jedna kolej. Celkem 3 zastávky na trati. Dokopce z kopce. Za mojí směnu jsem udělal celkem 43 kol!
Letenské náměstí - Kamenická - Strossmayerovo náměstí. A zase nahoru. A dolu...A tak furt dokola. Jízdní doba 2 minuty. Na každé konečné se stojí 3 minuty, takže to vychází, že každých 10 minut řidič udělá kolo. Na obou stranách tramvaje (protože tam jezdí jeden obousměrný vůz KT8D5.RN2P) jsou řidiči a ti si jen přebírají řízení (na konci videa č. 2, je ten akt přebírání vidět. Není to nic velkého, jen se zmáčkne tlačítko). Kdyby to měl oběhat jen jeden řidič, tak se asi fakt zblázní. Přestávky se čerpají v tramvaji, která je přistavena jako manipulační jízda a v případě mimořádné události nahradí tu původní. V ní sedí řidič celou hodinu. Záchod je ovšem nahoře na Letenském náměstí u Billy, takže při potřebě se nastoupí do tý pojízdný a vyveze se ty 2 stanice nahoru.
Zastávka Letenské nám.

VJŘ linky 31.

Ranní směna na lince 31.

Zastávka Strossmayerovo nám.

Letenské nám.

Přestávková záložní tramvaj na druhé koleji.


Je fakt divný, když člověk sedí v kabině a tramvaj se najednou rozjede na druhou stranu. Ze začátku se mi z toho úplně točila hlava a chodil sem si sednout mezi cestující.

Žádné komentáře:

Okomentovat